Ôsmaci 8. 2. - 12. 2.

HUV

- vypočuť 
https://youtu.be/8rQbbB7M6oQ
a zaspievať si záhorácku pieseň Išou Macek do Mauacek
https://youtu.be/lHlxJiIEzlA
text napísať do zošita 
https://pesnicky.orava.sk/noty?view=song&id=285

DEJ

Pozrite si televízny seriál Štúrovci 1.časť:
postupne ďalšie časti

OBN

- 10. 2. - Susedské vzťahy - pozrite si video v uvedenom linku a napíšte 150 slovný text o tom, čo ste sa dozvedeli o susedských problémoch v uvedenom videu a ako súd postupne riešil a rozhodol tento spor. Úlohu pošlite na adresu milosgabris@gmail.com do 12. 2. 24:00. V prípade nesplnenia úlohy budete ohodnotení známkou nedostatočný. Neskoré odovzdanie úlohy bude zohľadnené v hodnotení.

INF

- do predtým pripravenej prezentácie o ekologických problémoch vložiť na začiatok prezentácie novú snímku - obsah prezentácie. Obsah musí obsahovať minimálne 5 kapitol (podobne ako obsah v učebnici. Ak nevieš, pozri do hocijakej učebnice)
- vložiť prepojenia do tejto prezentácie - keď v obsahu kliknem na nejakú kapitolu, prezentácia sa automaticky začne prehrávať na príslušnej snímke s daným obsahom
- poslať na ucitelkainformatiky@gmail.com do 12.2

FYZ

Prečítajte si text v učebnici str. 90,91. Podľa priloženej prezentácie si napíšte poznámky - snímky 4,6,9,10. V snímke 12 je domáca úloha,  ktorú vyriešte do zošita , vedľa znázornenej výslednice napíšte aj dĺžku úsečky v cm. Foto pošlite do 12.2. 2021

BIO


GEO


CHE


Telesná výchova


Žiaci, posielam ďalšie videá na cvičenie telesnej (volajú sa Hýbme sa spolu), podľa ktorých tiež môžete cvičiť (napr. aj s rodičmi). Budú vysielané aj NAŽIVO každý PONDELOK, STREDA, PIATOK vždy o 15:00 hod. 
Tu je video, ktoré bolo už vysielané:
Tu je odkaz na piatok 12.2.2021 (na ktorý musíte potom kliknúť), keď sa bude vysielať  naživo o 15:00hod. aj s hosťkou Sárou Polyákovou, herečkou, atlétkou):